Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

TRIOPETRA BEACH

                                                    THREE - ROCK studio                      3rockstudio@gmail.com
                                         στην ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ (Ακουμιανή Γιαλιά) 
                                                           ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
ΤΟ ΤHREE-ROCK είναι ένα στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει από δύο έως τέσσερα άτομα σε έναν ενιαίο χώρο 70 τ.μ. δίπλα σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης.
αριθμός αδείας ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 1041Κ91002970901
                                                                                 ***

ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ – Η παραλία
Σύμφωνα με αρκετούς τουριστικούς οδηγούς και ιστοσελίδες, η Τριόπετρα είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας. Παραμένει όμως μια παραλία που δεν είναι γνωστή σε πάρα πολλούς. Έχει πάντως φανατικούς φίλους (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και ο αριθμός τους αυξάνεται σταθερά. Εξακολουθεί να είναι ένας παράδεισος για λίγους και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν εύκολο να έρθει κάποιος εδώ. Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε. Ο δρόμος που συνδέει την παραλία με το κοντινότερο χωριό, τα Ακούμια, (11 χλμ.) ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια. Υπάρχει επίσης σύνδεση της περιοχής με τον παραλιακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στο χωριό Κεραμέ και ακόμη στου Πρέβελη ή από την άλλη μεριά, προς τα ανατολικά με τον Άγιο Παύλο και την Αγία Γαλήνη.
Οι επισκέπτες έχουν πάντως τη δυνατότητα να απολαύσουν μια παραλία που δεν γίνεται ποτέ πολυσύχναστη, ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού. Άλλωστε το μήκος της Μεγάλης Τριόπετρας (έχει ονομαστεί έτσι για να ξεχωρίζει από την μικρή που βρίσκεται πίσω από τους τρεις βράχους) από τη μία άκρη ως την άλλη είναι περίπου δύο χιλιόμετρα!
Η παραλία οφείλει το όνομά της στους τρεις τεράστιους βράχους που βρίσκονται στην ανατολική άκρη του κόλπου. Στην άκρη της παραλίας, υπάρχει μια σπηλιά, πιθανότατα υπήρχε εκεί ένα ιερό την εποχή των μινωιτών. Το άνοιγμα της σπηλιάς που θυμίζει στόμα δράκου αλλά και η διάταξη των βράχων ευνόησε τη δημιουργία διάφορων θρύλων. Ένας από αυτούς αναφέρει ότι οι τρεις βράχοι είναι τα απομεινάρια ενός τεράστιου δράκου που πέτρωσε εκεί στη διάρκεια μιας φοβερής μονομαχίας την προϊστορική εποχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στην περιοχή του Αγίου Παύλου υπάρχει ένας ακόμη βράχος που ονομάζεται Δράκος –και θυμίζει πράγματι δράκο με το σχήμα του. Ποιος ξέρει; Μπορεί να ήταν μια μονομαχία ανάμεσά τους…
Σε παλαιότερες εποχές υπήρχαν στην παραλία αποθήκες για τα χαρούπια. Η παλιά αποθήκη του «Χατζή» έχει διατηρηθεί σχεδόν όπως ήταν και έχει μετατραπεί στην ταβέρνα «Απανεμιά». Για να επιστρέψουμε στη σύγχρονη εποχή, η παραλία παρόλο που θυμίζει ανεξερεύνητο παράδεισο, έχει ταβέρνες, καφετέρια και beach bar αλλά και (δωρεάν) ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους τις χρειάζονται. Η παραλία της Τριόπετρας είναι επίσης γνωστή και για τα μαθήματα yoga που παραδίδονται τους θερινούς μήνες στη γύρω περιοχή.
Υπάρχουν αρκετά σημεία για να επισκεφθείτε σε μικρή σχετικά απόσταση: γραφικά χωριά, παραλίες και βουνά κατάλληλα για πεζοπορία, με πολλά ενδημικά φυτά. Να ξέρετε όμως ότι η παραλία της Τριόπετρας έχει πάρα πολλά σημεία για …εξερεύνηση. Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν το κεντρικό κομμάτι (με τις ομπρέλες) άλλοι πηγαίνουν στην ανατολική πλευρά (στους βράχους και τη σπηλιά) αλλά εμείς σας συμβουλεύουμε να προχωρήσετε και προς την δυτική πλευρά όπου μια σειρά μικρών βράχων σας προστατεύουν ακόμη κι όταν φυσάει δυνατός νότιος άνεμος. Πολύ κοντά στο Three-Rock studio, σε απόσταση πενήντα μέτρων κυλάει ο Ακουμιανός ποταμός, με αρκετό νερό το χειμώνα αλλά πολύ μικρός το καλοκαίρι. Είναι πάντως μια ευχάριστη βόλτα. Ακόμη περισσότερο, ένα σημαντικό αξιοθέατο της παραλίας είναι το ηλιοβασίλεμα το οποίο σίγουρα θα θέλετε να δείτε ξανά και ξανά…
.
Για το στούντιο και το διαμέρισμα
Το σπίτι κτίστηκε την δεκαετία του '70, ήταν μόλις το δεύτερο σπίτι που κτίστηκε στην περιοχή αλλά ο ισόγειος χώρος με το στούντιο λειτουργεί εδώ και μόλις δύο χρόνια.
Στην ακτή λειτουργούν όλη την τουριστική περίοδο καφέ μπαρ και ταβέρνες. Σε απόσταση 500 περίπου μέτρων προς την κατεύθυνση του χωριού, στη διασταύρωση για την άλλη πλευρά της παραλίας (απόσταση περίπου 2χλμ.) υπάρχει mini market.
Το οικόπεδο είναι έκτασης μισού στρέμματος περίπου, με ελιές χαρουπιές και διακοσμητικά φυτά. Ναι, είναι αλήθεια, δεν έχουμε πισίνα ούτε διαθέτουμε κάποια άλλα χαρακτηριστικά πολυτελούς διαβίωσης. Αλλά ποιος τα χρειάζεται όταν μένει τόσο κοντά σε μια τέτοια παραλία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου